Babyshower 2.0

Fikat på tu man hand med min bästa och väldigt gravida vän (som jag nämnde i mitt föregående inlägg) blev något helt annat. Efter en del krisjusteringar ända in i sista minuten kunde jag traska in på ett café med nästan hela hennes kompisgäng gömt bakom kulisserna. Surprise! Med hennes första barn fick hon en klassisk babyshower. Vi pyntade i smyg hennes lägenhet med miljoner nyanser av blått krimskrams, bjöd på hembakat, lekte lekar på temat, pysslade ihop en fin minnesbok tillsammans och överöste henne med allt från blöjtårtor till Astrid Lindgrenböcker.

Med barn nummer två fick hon därför något helt annat: Ett enkelt café med sina bästa vänner i precis så många timmar hon orkade. Visst hade vi presenter och visst bjöd vi på (köp-)fika och visserligen blev hon dödsöverraskad, men för övrigt kändes det fint att ge både henne och oss andra småbarnsföräldrar den största av bristvara: tid tillsammans.