Second hand löser allt

Vi har länge behövt en fruktskål utan att hitta någon som passar alla våra fruktskålskrav. Den kommer förmodligen att stå på matsalsbordet i ek, så den får inte vara av samma eller liknande träslag. Den får inte vara i gallerstuk (även om de är väldigt fina) för vi inbillar oss att småfrukter rullar ur de ofta ganska stora hålen. Den får inte vara liten, för vi har ofta mycket frukt hemma, men absolut inte för stor för då kommer vi att irritera oss på den. I vår förra lägenhet hade vi en loppisfyndad hängkorg som hängde perfekt från en väggkonsol, man har tyvärr ingen naturlig plats för samma lösning där vi bor nu. Förutom att korgen får hänga rätt upp och ned från taket då, men vi vill helst inte behöva stå på en stol för att nå frukten...

Ja, ni hör ju vilka problem man kan ha. Eller skaffa sig. Och så tänkte jag på faktiska problem, som krig och cancer, och kände att jag nog skiter i fruktskålen ett tag. Men så stod den plötsligt framför näsan på mig inne i en second hand-butik. En mörk skål i massivt trä som var nätt till bredden men som ändå hade höga kanter. Inga hål, inget ekträ, den rymmer all vår frukt men ser inte beklämmande stor ut när frukten väl blir uppäten. Tjoho!

Egentligen var jag där för att köpa en tavelram åt ett vykort jag köpte på Ami Widahls vernissage för några veckor sedan. Jag hittade en i trä. När jag stod och bläddrade bland ramarna hittade jag en skissad bläcktavla jag inte kunde låta bli att ta med mig hem när jag ändå var igång. Och ett fat. För vi har ett (1) serveringsfat och får, när vi har middagsgäster, allt som oftast servera maten på allt annat än just fat.