Skärmtid kan ge utdelning

Min sexåring berättade för mig idag varför jord är så viktigt för vår överlevnad. "Jo, vi behöver jord för att kunna odla mat till oss själva. Typ grönsaker och havre. För annars finns det ingen mat från naturen, och då måste vi äta BARA djur. Och det är ju synd. Fast vi behöver ju jord för att kunna plantera mat som djuren också kan äta. Och förresten så behöver varje djur träffa ett annat djur för att göra djurungar, och då kan vi ju inte äta upp dem. Så vi behöver den odlade maten medan vi väntar på att djuren ska bli många. Och så måste vi dela med oss av den odlade maten till djuren, för de kan ju inte äta andra djur, och då behövs det alltså mer jord till odlingen. Och jord kommer från kobajs, så vi kan inte äta upp korna. Vi kan däremot dricka deras mjölk, men den behöver ju koungarna bättre! Vi kan dricka havremjölk, för det går ju att odla med hjälp av jorden och smakar typ likadant. För kor äter väl havre, mamma? Det är kanske därför havremjölken smakar typ lika som komjölken? Grisar äter förresten allt, till och med tårta. Fast inte varandra. Och det är ju tur, för de behöver finnas kvar för att böka i jorden vi ska odla med. Så dem kan vi inte heller äta. Det är bäst att äta sånt man kan odla, det är lättast. För då slipper man döda djuren."

"Oj, tack för att du lärde mig! Hur kan du det allt här?"

"Det har jag lärt mig av att spela Minecraft."