OCM

Jag har så länge jag kan minnas haft problem med min ansiktshy. Hyn är torr och fnasig samtidigt som den snabbt blir fet. Den har stora porer och blir alltid väldigt röd efter minsta tvätt eller påverkan. Hudvårdsrutinerna har varierat över tid och även om en del av problemen har avhjälpts beroende på vad jag tvättar och återfuktar med är något av problemen alltid kvar.

Tills nu.

Jag har upptäckt Oil Cleansing Method (OCM) och är helt såld. Jag beställde hem ett prova-på-paket från Organics by Sara innehållandes tea tree-olja (rengöring), sminkborttagningsolja (ögon), ansiktsvatten (återfuktande, lugnande), ansiktsolja (mjukgörande), tvättsvamp och instruktioner. Allt 100 % ekologiskt.

Initialt var jag skeptisk till oljekonceptet. Det är ju sjukt fett, men jag påmindes snabbt om NO-lektionernas minnesregel, "lika löser lika". Och det stämmer verkligen! Oljan sjunker in fint och huden känns bara matt och len.

Jag är varken torr, fet, fnasig eller röd, inte ens i slutet på dagen. Bara naturligt mjuk som en bebisrumpa. Jag är ute ur den onda cirkeln och behöver inte ens sminka mig längre!

Eftersom det är oljor det handlar om används bara några droppar per gång, vilket gör att en flaska håller i en evighet. Både miljön, mitt ansikte och mitt badrumsskåp tackar för att inga onaturliga ingredienser behövs.