Kvällsglad och kvällstrött

Min måndag slutade inte alls på föräldrakooperativet. Den slutade i soffan hos min vän över ett glas måndagstjut och djupa avhandlingar om livet.

Kärlek, barnuppfostran, skönhetskomplex, bostadsjakt, föreningsliv, föräldrakooperativ, ex, utlandsvistelser, skolval, solbränna, psykisk ohälsa, gemensamma vänner, gemensamma ovänner, innerfoder och anekdoter från livet innan det vi har idag har avhandlats och soffan var skön. Så skön att jag blev för trött för att ha med ansiktet i min hissbild på hemvägen.

Apropå min vän såg vi under vår Uppsalaresa igår två damer på en parkbänk. Förutom att njuta av naturen stickade de varsitt alster. Framför sig hade de ett konstverk av Eva Högberg. En "miniatyr" av Cheops pyramid i plastsopor, vars klimatpåverkan diskuterades.

"Titta! Det är ju ni två när ni blir äldre!" konstaterade min man.