Sommarfest på förskolan

Skönsång från barnkören om blommor och kärlek. Några sjöng högt, andra var för blyga för att ens stå kvar. De flesta skruvar på sig och pedagogerna gör ett toppenjobb att få ihop allt med de tjugo barnen och deras föräldrar. Precis som de gjort hela läsåret. Och åren före det.

Hur det blir de kommande åren får tiden utvisa, för till hösten lämnar vi tyvärr det fina föräldrakooperativslivet bakom oss. Inom oss. Långt in i bröstet får värmen som Bullerbyn gett oss i alla år bo kvar, tillsammans med hoppet om att det blir helt okej på Ebbes nya förskola.

Men det är inte utan att det riktigt knyter sig i magen. För hur mycket vi än behöver byta förskola för att få vårt rätt så nya liv att tidsmässigt gå ihop, vet vi att ingenting kan mäta sig med familjära lilla Bullis. Som vi lagt ned så mycket tid på och som gett så mycket tillbaka. Det har varit fint som trevande föräldrar, att få komma så många familjer så himla nära, så lång tid.

Vi fick antagningsbeskedet idag. En kvart innan avslutningen började, ironiskt nog. Med så kort varsel hann vi förstås inte få till en avtackning för Ebbe som de andra barnen fick, men det finns väl någon mening med det också. Vi får ordna en egen avslutning innan förskolan klappar igen för terminen. Med pedagoger och barn. Och glass, förstås! Barnen får smaska och vi föräldrar tröstäta... ♥️