Buy less choose well

Varning för hållbarhetstips och länkbomb.

(Inlägget är inte sponsrat på något vis utan kommer gratis rakt från mitt ekohjärta.)

Att få hem mer hållbara beställningar är som lilla julafton här hemma! Även om det bara innehåller hygien- och rengöringsprodukter ;)

Allt går åt, men är (just därför) noga utvalt för att ge ett så lågt klimatavtryck som möjligt till högsta möjliga kvalitet och rimligast pris. Ekologiskt schampo och balsam, disktrasa i lin, plastfria små soppåsar till badrumssoptunnan, tvättbara trosskydd (förlåt, nu kom ni innanför trosorna på mig...) och rengöringspad i ekologisk bomull, skursvampar i återvunnet material, en ekologisk tygkasse (som jag ska pyssla på!) och tandborstar i bambu.

Apropå tandborstar har vi använt Humble Brush sedan de startade 2013 och varit jättenöjda. Av en slump provar vi nu Jordkloks egna märke och är efter en första tandborstning väldigt nöjda hela familjen! Ett stort plus är också att de även säljs i storpack vilket ju är grymt eftersom att de 1) givet går åt framöver och 2) slipper fraktas var för sig. Har vi övernattande gäster på besök kan de dessutom bli påtvingade en... :)

Bild lånad av tillverkaren själv.

Förresten! Skursvamparna är från Iris Hantverk och är ett av mina bästa tips för att snabbt och enkelt göra ett hållbart val! Ett stort ark kostar 15 spänn och klipper du det i två håller det hur länge som helst. Hos oss tar ett ark ett ÅR att nöta ut trots daglig användning.

Skursvamparna är tillverkade av återvunnet syntetfiber från PET-flaskor och textil. De innehåller även organiskt material från t.ex. nötkärnor och bönskidor (biprodukt från matindustrin). Materialet i svamparna är 100% återvunnet och rengörs i uppkokat vatten.

Billigt och bra. Framför allt det sistnämnda ❤️