I stället för en skötväska

Här kommer ett helt gratis hållbarhetstips till alla småbarnsföräldrar! Den här godbiten har trillat ned i brevlådan.

IMG_1356.JPG

En nätkasse för barnvagnen från Keepjar i 100 % GOTS-certifierad ekobomull. Och den är ljuvlig. (Ebbe också!).

IMG_1301.JPG

Nätkassen fästs enkelt på nästan alla barnvagnschassin med träknappar, den rymmer hur mycket som helst och den tar exakt noll plats om den packas ihop. Allt vi handlar slinker ned i den och tack vare nätet kan du lätt hitta det du söker (typ plånboken som alltid hamnar längst ned...).

IMG_1302.JPG

Jag gillar Keepjar! Vi använder deras zero waste-nätpåsar till frukt och grönt också, för att slippa de små plastpåsarna många butiker erbjuder.

Förutom nätpåsar i olika färg och form har de framför allt tagit fasta på att barnmatsburkar kan återbrukas!

IMG_1361.JPG

De säljer alltså munstycken och fodral i naturgummi och silikon så att man med enkla medel (en barnmatsburk) kan bli med glasflaska istället för plastflaska. Det är ju särskilt viktigt med just glasflaska när man ger varm dryck (som ersättning eller välling) eftersom kombinationen mat + plast + värme inte är att rekommendera – särskilt inte till våra små. ❤️