Promenad och sömnfunderingar

Jag har strosat runt med barnen. Wilton njöt av naturen...

IMG_1426.JPG

...medan Ebbe sov i barnvagnen. När han vaknade såg han ut precis som jag känner mig varje morgon.

IMG_1424.JPG
Sovklocka.png

Hur blir man en morgonmänniska? Rutiner är A och O förstår jag, men hur upprätthåller man dem? Jag har i perioder gått och lagt mig tidigt i hopp om att vända på dygnen, men det räcker med ett enda tillfälle av sen kväll (sjuka barn/fest man är bjuden på/date night med maken o.s.v.) så är jag omedelbart tillbaka i fel dygnsrytm.

Det är så tydligt att min kropp har ett självvalt mönster som den hela tiden strävar efter, år efter år. Ända sedan jag var ung tonåring har min optimala sömncykel legat runt 01.00-09.00, men resten av världen är liksom inte kompatibel med det. Eftersom jag inte har något bättre för mig (vilket lyxproblem!) har jag illustrerat min tjusiga sovklocka åt er. Det röda visar hur jag borde sova. Det gröna visar hur jag vill och behöver sova.

Min lösning på problemet?

Jag går och lägger mig på min tid och kliver upp den tid resten av världen behöver mig. Galet. Inte undra på att jag är trött. Jämt. Kaffe är gott men en god sömn är godare. Hur vänder jag trenden? Tipsa, tipsa!