Alginat

Skulpturblocket är igång och det med besked! En skoldag in på treveckorskursen har vi redan skitat ned oss ända in på underkläderna och det ska bli spännande att se vilka skapelser som blir till. 

IMG_3676.JPG

 Alginat är ett formtagningsmaterial (från brunalger) som är som ett drömmigt rosa mjöl. När det blandas med vatten blir det en sörja som inom några minuter lägger sig som en gelé kring det man vill ta form på. 

IMG_3677.JPG

Min modiga kursare ställde upp med sitt ansikte! Med två små papprör i varsin näsborre låg hon under masken i en hel halvtimme. Vi andra hade nästan en kollektiv panikattack å hennes vägnar.

IMG_3695.JPG

En annan kursare bad om hjälp att formta sin rumpa och vem är jag att säga nej?! Kreativiteten flödade fritt i den stora ateljén och jag kan inte låta bli att tänka vad mina föräldrar skulle säga om de såg mig så här. Det är ju lite annat än vad jag gjorde på chefssekreterarjobbet tidigare.

Själv gjöt jag av något så modigt som min vänstra hand... 😉

IMG_3696.JPG

När alginatformen torkat till sin geléform fyllde vi alginatformen med gips. När gipset i sin tur också har torkat var det som lilla julafton att få skala fram sin kreation. 

IMG_3697.JPG

Ut kom en replika av mig själv!