En kulturell protest och en nakenmodell

Måndag på konstskolan. Jag är piggare än på länge och sugen på en ny skolvecka. Vi gick hårt ut med en förmiddagsföreläsning i konsthistoria om 1800-talets Sverige, med ett nytt studiebesök på Länsmuseet Gävleborg

IMG_3097.JPG

Jag hoppas att alla Gävleborgare jag känner unnar sig ett besök där. Det är helt gratis, det händer mycket för både vuxna och barn, det finns en himla massa fint att se och lika mycket intressant att lära sig.

Inte minst börjar en jävligt viktig fotoutställning på torsdag som heter id:TRANS och det är den första stora utställningsturnén i Sverige som belyser transpersoner, deras liv och rättigheter. Kan vi snälla ge utställningen hög besöksstatistik? I oroliga valtider som dessa känns det som någon slags kulturell protest (i brist på annat) mot att alla människor inte skulle vara lika mycket värda. 

Utställningen pågår 6 september - 4 november 2018. 

IMG_3098.JPG

Nog om museet. Ni vill väl se vad jag åstadkom på dagens krokilektion?! Hehe. Vi bytte förra veckans blyertspennor mot kolkritor idag och lämnade eftermiddagskursen sotiga upp över underarmarna. 

IMG_3100.JPG

Kroki är så djupt frustrerande!!!
Så. Jäkla. Svårt.

Stundvis undrar man hur fan man kom in på konstskola över huvud taget och andra gånger känner man sig (nästan) lika duktig som Jack i Titanic när han målar av sin Rose på soffan. 

Minns ni hur trött jag var förra gången jag hade föreläsning + kroki? Det var knappt bättre idag kan jag meddela. Sist lovade jag dessutom mig själv att inte ha planer på måndagskvällar, för att istället kunna åka hem och störtsova efter skolan alla kommande krokimåndagar. Idag fick vi veta att vår sjuåring har fått en plats på en bild och form-kurs. Gissa EN gång vilken dag och tid hans kurs är... 🙃