Lite mer naket

KrokiIgen. Sjukt svårt. Lika lärorikt. 

Här har ni morgonens uppvärmning - en salig blandning med olika förutsättningar. Någon har jag fått rita utan att släppa pennan från arket. Någon annan har jag fått rita med fel hand. En tredje har jag fått rita utan att titta på pappret. Och samtliga har ritats under tidspress från sekunder till några minuter. 

IMG_3250.JPG

En sex timmar lång sittning med modellen väntade. Efter uppvärmningen fick vi en riktig långkörare. Stackars modell och stackars oss. Man blir bra mör i kropp och knopp av att koncentrera sig lika mycket som man arbetar med hela armarna. 

IMG_3252.JPG

Men jag provar massvis med nytt och jag lär mig ännu mer. Så pass mycket att jag både frivilligt och glatt målar ännu mer naket i väntan på att oljetavlorna ska torka. 

IMG_3253.JPG

Det var längesedan jag kände att jag längtar efter att få hänga upp något eget på väggen. Om ens någonsin? Den här sköna bönan kommer faktiskt att få göra det.

Jag tycker om den så pass mycket att jag funderar på att trycka upp några ex. Vill du köpa ett?