Biblioteksfrid

Jag hade ett möte i byggnaden och slank efteråt in på stadsbiblioteket för att bläddra i det senaste numret av Kloka Hem. För någon jul sedan gav pappa mig en årsprenumeration av tidningen i julklapp som han året efter också förnyade. När det andra året gick sitt öde till mötes förnyade jag aldrig prenumerationen, så att den alltid finns till hands på biblioteket är ju både klimatsmart och en trevlig anledning att åka dit.

IMG_0174.JPG
(Jag var faktiskt gladare än jag ser ut att vara…)

(Jag var faktiskt gladare än jag ser ut att vara…)

IMG_0168.JPG

Här trivs jag bäst, näst efter mitt egna hem. I en kolossal kunskapsbank med millimeterrättvis ordning hyllmeter efter hyllmeter. Innehållsmässigt är det lite som om Google och Netflix fick en analog bebis tillsammans. Fast en tyst en, som ger utrymme för tankar att tänkas klart.

IMG_0169.JPG
IMG_0173.JPG

Jag hade en fin utsikt när jag nedhasad i fåtöljen läste Jenny Mustards bok Simple Matters: A Scandinavian’s Approach to Work, Home, and Style. Fullkomligt ljuvlig! Jag somnade nästan under min ullkappa, vilket i just det här specifika fallet är ett bättre betyg på en bok än man kan tro. För den var så fin! Och rogivande. Hela slow living-grejen inspirerar mig väldigt mycket och även om mitt eget hem och inredning inte är i närheten av så nedbantat som Jennys så är det full aktivitet i mitt mind set kring att sakta ned, reflektera över vad som är viktigt på riktigt och att hela tiden prioritera. Bort, kanske mer än något annat. Och det är befriande!

IMG_0171.JPG
IMG_0170.JPG
IMG_0172.JPG

Boken skulle jag förresten gärna få i födelsedagspresent! [hint]
Den kan få ligga framme som en inspirerande coffee table book att bläddra i varje kväll. Tack på förhand o.s.v. ok mvh kram.

/Jessica