EN VANLIG DAG SOM DISTANSSTUDENT

07.30 Kaffe och Kulturnyheterna. Ullfilt runt axlarna och en katt i knät. Ser över målen för dagen.
08.00 Fotodokumentation av mina senaste arbeten och pågående projekt, bildbehandling, paketering av filer och sändning av allt material till min konstnärshandledare.
10.45 Handledarsamtal över Skype, som tog mig cirka tusen kliv framåt. Jag har sådan otrolig nytta av att prata med Peter! Note to self: Spela in nästa samtal så att jag kan lyssna på det om och om igen.
11.45 Skriftlig sammanfattning av alla kloka ord jag just tagit till mig.
12.00 Lunchrast. 30 minuters löprunda, en snabbdusch och en matlåda hann klämmas in.
13.00 Skriftlig brainstorming med avstamp i allt som sades under handledarsamtalet. Jag berättade om mina år av utredningar på sjukhuset, alla känslor och erfarenheter det efterlämnade och hur jag kommit att vilja bearbeta processen med en utforskande och konstnärlig process, så jag behöver utreda alternativen för att rekonstruera förloppet. Att formge all oro och ångest jag känt med den metodiska långsamhet och enkelhet som vävning och broderi innebär känns både paradoxalt och trösterikt. Nästan poetiskt. Och kräver många timmar (dagar? år?) av fundering för att bli bra. Jag sitter vid köksbordet och njuter i tystnaden av att just den här stunden kan vara början på en ny och väldigt lång resa.
16.00 Skoldagen är slut vare sig jag vill det eller inte. Barnen längtar efter sin mamma och jag efter dem så jag cyklar och hämtar dem. Idag ska vi till biblioteket!